Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka från 1954

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna pepparkaka bakade jag 1954 i skolköket. Den har aldrig misslyckats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Rör i grädden och det smälta smöret. Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna, rör ned detta i smeten. Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten.
  2. Gräddas i 175 grader ca 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • imminn 16 januari 2011

    Hej! Vad kul, jag tror att detta är det receptet min mamma alltid gjorde, men jag har aldrig lyckats hitta det. När jag berättade att min mamma tog sur grädde i pepparkakan, var det många som skakade på huvudet och undrade om det verkligen var gott.. Jag tycker nog att den blir bäst med just sur gräde, det verkar som om kryddorna växer till sej mer. Jag lovar att jag bums ska baka denna och återkomma med bedömning. Ha det gott! MVH Imminn

  • emaxen 1 april 2011

    Hej, bakade din pepparkaka igår vlket inte blev någon hit. Upp som en sol och ned som en pannkaka blev den, hög och fin och sedan sjönk den som om luften gick ur den. Men kommer att testa igen nästa gång jag har sur grädde. Smaken var ju god iaf. kram emaxen

  • emaxen 1 april 2011

    glömde skriva att jag inte betygsätter denna gång utan vid nästa försök. emaxen

  • bitsy1 15 april 2011

    Den blev först så hög att den svämmade över. Sen sjönk den ihop och blev helt platt. Ska göra ett nytt försök så småningom. Det är ju sådär med sockerkakor ibland....

  • mafia 18 april 2011

    Jättegod och lättbakad kaka. Kul med ett gammalt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.