Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka i långpanna

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och te och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölken.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör i smöret och lingonsylten.
  4. Häll upp smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 25 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.
  6. Blanda samman ost, flor- och vaniljsocker och bre över kakan. Strö på lingon och skär kakan i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Linlo1 14 december 2011

    Fantastiskt god men tyckte det blev lite för mycket smet för en långpanna. Kakan blev lite för tjock så nästa gång gör jag nog lite mindre sats.

  • Alvia 3 december 2014

    En mycket god kaka! Lagom kryddstark och mycket saftig. Den blir väldigt hög/tjock så nästa gång delar jag upp smeten i två formar. Tack för receptet!

  • AMEK 14 december 2015

    Kanongod! Fick högsta betyg. Efter att ha läst tidigare kommentarer om att det var mycket smet så gjorde gjorde 2/3 av receptet till en vanlig långpanna och det blev prefekt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.