Mums jag älskar mjuk pepparkaka! Mycket god långpannekaka och dessutom enkel att göra.
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna.
- Rör ihop fil och socker. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i socker och fil smeten. Blanda i lingonsylten och sist det smälta matfettet.
- Grädda 30 minuter i 200 grader i stor smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. Låt svalna.
- Gör under tiden glasyren.
Rör ihop rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker. Rör i Philadelphiaosten till en jämn smet.
- bred på glasyren när kakan svalnat. Skär kakan i bitar.
I det optimala fallet blir det 5 x 7 bitar = 35 stycken
Publicerat den
30 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev jättefina kakor. Eftersom de blev ganska höga kan man göra rutona mindre och på så sätt få ut fler kakor :) Philadelphiaosten tillför bra syra till glasyren så den känns riktig frisk och perfekt kombination till kryddorna i kakan. Ska bjuda på den på körövningen på onsdag, så då får jag "expertutlåtandet", men spontant får den en stark 4:a av mig idag.
Det blev många goda kakor av denna smeten:) Nästa gång ska jag blanda med elvisp eller sila de torra ingredienserna, så att jag slipper mjölklumpar.
Mycket lätta att göra. Mycket goda. Tack.
Mycket god mjuk pepparkaka blev det av detta ^^
Enkel att göra och supergod, en ny favorit! Räcker till många. Jag hade färdigblandad pepparkakskrydda i skåpet och ersatte kryddorna med det. Istället för filmjölk blev det naturell yoghurt. Fungerade utmärkt.
Det blev mycket kaka i förhållande till glasyr. Smeten fyllde halva långpannan (30*40) innan gräddningen så kanske går det att minska på ingredienserna. Kakan var dock mycket god!