Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med lingon och turkisk yoghurt

 
Skriv ut

Ringla glasyren, florsocker och vatten, ovanpå kakan strax innan man man skall äta den och strö gärna lingon ovanpå glasyren. Det ser verkligen aptitligt ut. Njut till kaffet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör försiktigt ner turkisk yoghurt och lingonsylt.
  2. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad rund kransform som rymmer 1 ½ l.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca 50 minuter. Låt kakan stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler.
  4. Glasyr: Blanda florsocker och vatten och bred på toppen av kakan, så att det ringlar ner på sidorna. Garnera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.