Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med lingonkola

 
Skriv ut

Smaskig kaka med kolaglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör om och häll upp i en smord och bröad form ( 1½ liter). Grädda i 200 grader i ca 45 - 50 min. Prova med sticka. Stjälp upp kakan på ett fat. Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 20 min. Tillsätt smöret och låt det sjuda samman ytterligare ett par min. Låt svalna. Häll kolasmeten över kakan och garnera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.