Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon och farinsocker

 
Skriv ut

Det finns många recept på denna klassiker. Här kommer min variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en 1,5 liters form.
  2. Vispa ägg och farin pösigt. Blanda ner bikarbonat och de tre malda kryddorna så att deet fördelas väl. Tillsätt lingonsylt, gräddfil och det smälta smöret. Blanda varsamt. Rör sist ner mjölet.
  3. Grädda kakan ca 50 minuter eller tills den är torr när man provar med en sticka. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.