- Serverar: 30-40 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Pepparkaka och getost - vem kunde ana att det skulle vara så gott tillsammans. Passar utmärkt till den varma apelsinglöggen eller till vanlig röd eller vit glögg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda alla torra ingredienser.
- Vispa upp ägget och blanda ner det samt mjölken och grädden i de torra ingredienserna.
Rör ner smöret.
Häll smeten i en väl smord och bröad avlång form, ca 1 1/2 liter.
- Grädda ca 40 minuter eller tills kakan är genomgräddad,
känn med sticka.
Låt svalna något i formen innan den stjälps upp.
- Höj värmen till 225°.
Skär 6 tjocka skivor (2 cm) av pepparkakan som sedan skärs i två knubbiga bitar vardera.
- Resten av pepparkakan går säkert åt till te eller kaffe.
Smula över chèvreosten och strö över lingon.
Gratinera högt upp i ugnen 3-5 minuter eller tills osten fått fin färg.
Lägg på en valnöt och servera genast. MUMS!
Publicerat den
27 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar