Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka som tilltugg till glöggen

 
  • Serverar: 30-40 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pepparkaka och getost - vem kunde ana att det skulle vara så gott tillsammans. Passar utmärkt till den varma apelsinglöggen eller till vanlig röd eller vit glögg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Vispa upp ägget och blanda ner det samt mjölken och grädden i de torra ingredienserna. Rör ner smöret. Häll smeten i en väl smord och bröad avlång form, ca 1 1/2 liter.
  3. Grädda ca 40 minuter eller tills kakan är genomgräddad, känn med sticka. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp.
  4. Höj värmen till 225°. Skär 6 tjocka skivor (2 cm) av pepparkakan som sedan skärs i två knubbiga bitar vardera.
  5. Resten av pepparkakan går säkert åt till te eller kaffe. Smula över chèvreosten och strö över lingon. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 minuter eller tills osten fått fin färg. Lägg på en valnöt och servera genast. MUMS!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.