Aprikosmarmeladen gör dessa delikata bakelser extra saftiga medan den friska toppingen av färskost ger kakan precis den rätta syrligheten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
- Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat. Rör sedan ihop allt till en smidig smet.
- Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter, ca 30x40 cm. Häll i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.
- Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna helt.
- Dela kakan vägrått på mitten så att du får en under- och en överdel.
- Bred ut marmeladen på bottnen. Lägg på överdelen och tryck samman bottnarna.
- Rör samman färskost, smör, florsocker och vaniljsocker. Bred sedan glasyren över kakan. Skär upp kakan i rutor och strö syltade apelsinskal över.
Publicerat den
21 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar