Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaksbakelse

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Aprikosmarmeladen gör dessa delikata bakelser extra saftiga medan den friska toppingen av färskost ger kakan precis den rätta syrligheten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen.
  2. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat. Rör sedan ihop allt till en smidig smet.
  3. Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter, ca 30x40 cm. Häll i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.
  4. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna helt.
  5. Dela kakan vägrått på mitten så att du får en under- och en överdel.
  6. Bred ut marmeladen på bottnen. Lägg på överdelen och tryck samman bottnarna.
  7. Rör samman färskost, smör, florsocker och vaniljsocker. Bred sedan glasyren över kakan. Skär upp kakan i rutor och strö syltade apelsinskal över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.