Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk persikokaka

 
Mjuk persikokaka Mjuk persikokaka
Skriv ut

Supergod kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll av spadet från persikorna, men spara det. Låt persikorna rinna av och skär dem i tunna klyftor.
  3. Smält smöret och blanda det med persikojuicen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i ägg- och sockersmeten.
  4. Blanda vaniljsocker, bakpulver, ingefära och mjöl och sikta ner det i smeten under omrörning. Blanda ner periskoklyftorna.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form som är ca 25x35 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  6. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor. Sikta över florsocker innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.