Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk saffranskaka med frukt

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Kakan som håller sig saftig och god länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Finhacka fikonen. Rör smör och socker poröst. Rör ner saffran och ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.