- Serverar: 10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En snabb och lättbakad kaka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt saffran och rör om. Rör ner socker och ägg.
Riv mandelmassa och blanda med vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Rör ner detta i kastrullen tillsammans med mjölken. Häll smeten i en smord och ev. bröad form med löstagbara kanter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25-30 min. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna.
- Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred på kakan. Låt stå kallt innan servering.
Jag brukar riva lite apelsinskal över kakan som extra fin dekoration.
Publicerat den
1 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kakan blev jättegod. Mandelmassan gör den otroligt saftig och kombinationen med apelsin är suverän.