- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En utmärkt kaffekaka med god smak av sesam. Litet marmelad på toppen ger extra smak.
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst. Blanda ned apelsinskal och ägg, ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och 5 msk sesamfrön i en bunke. Blanda ned mjölblandningen växelvis med mjölken och apelsinsaften i smeten och rör den smidig.
- Häll smeten i en smord, bröad ringform, ca 1 1/2 l, och strö över resten av sesamfröna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 minuter eller tills kakan är gräddad. Låt den svalna i formen ca 15 minuter, stjälp upp den på galler och skeda över marmeladen medan kakan fortfarande är varm.
- Låt kakan kallna, skär den i skivor och servera den.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar