Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk sesamkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En utmärkt kaffekaka med god smak av sesam. Litet marmelad på toppen ger extra smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Blanda ned apelsinskal och ägg, ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och 5 msk sesamfrön i en bunke. Blanda ned mjölblandningen växelvis med mjölken och apelsinsaften i smeten och rör den smidig.
  2. Häll smeten i en smord, bröad ringform, ca 1 1/2 l, och strö över resten av sesamfröna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 minuter eller tills kakan är gräddad. Låt den svalna i formen ca 15 minuter, stjälp upp den på galler och skeda över marmeladen medan kakan fortfarande är varm.
  3. Låt kakan kallna, skär den i skivor och servera den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.