Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk syltkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Den är kalasgod och den ska vara litet kladdseg i mitten när den är färdig!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner äggen. Rör ner sockret och mjölet blandat med vaniljsockret. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant. Klicka på hallonsylten och grädda i 175 grader ca 40 minuter eller tills kakan är knappt genomgräddad, känn med sticka. Låt svalna något innan den lossas från formen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 6 juni 2009

    Jättegod kaka. Jag använde min egen drottningsylt och det blev hur gott som helst. Tack för ett enkelt och gott recept. En gräddklick till kakan gör det till en bakelse.

  • langmead 20 september 2009

    Jag bakade kakan till ett barnkalas och den blev enormt uppskattad av både barn och vuxna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.