En perfekt saftig sockerkaka till glöggen
Instruktioner
- Lägg tranbären i apelsinsaften och låt dra i ett par timmar eller över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1 ½ liter.
- Rör smöret och socker vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt det rivna apelsinskalet.
Blanda tranbären med ca 1 msk vetemjöl. Blanda resten av mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten.
- Tillsätt de mjölade tranbären och rör varsamt smeten slät.
Skeda upp smeten i kransformen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timma.
Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp för att kallna under form eller bakduk.
- Blanda florsockret och vattnet, ringla glasyren över den kalla kakan. garnera med tranbär och mynta.
Publicerat den
13 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar