Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk tranbärskaka med glasyr

 
Skriv ut

En perfekt saftig sockerkaka till glöggen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg tranbären i apelsinsaften och låt dra i ett par timmar eller över natten. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1 ½ liter.
  2. Rör smöret och socker vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Blanda tranbären med ca 1 msk vetemjöl. Blanda resten av mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten.
  3. Tillsätt de mjölade tranbären och rör varsamt smeten slät. Skeda upp smeten i kransformen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp för att kallna under form eller bakduk.
  4. Blanda florsockret och vattnet, ringla glasyren över den kalla kakan. garnera med tranbär och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.