Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk vaniljkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Väldigt smaskig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och mjöla, gärna med mannagryn, en rund bakform som rymmer ca 1 1/2 l.
  2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sjud under tiden upp vattnet. Sikta ner mjöl och bakpulver i skålen med äggen och sockret och tillsätt sedan det varma vattnet. Rör till en slät smet.
  3. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter på 200 grader.
  4. När du tar ut kakan låt den vila lite i formen innan du stjälper upp den för att svalna. Dela den ljumma kakan i två bottnar.
  5. Smält matfettet till fyllningen och tillsätt mjölken. Låt vätskan sjuda i ca 2-3 minuter under omrörning. Ta sedan bort kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsockret vispa tills vaniljsockret har löst sig. Låt alltsammans svalna i 10 minuter. Rör då och då.
  6. Skeda ut vaniljblandningen jämt över underbotten och lägg sedan på överbotten. Ställ kakan att dra några timmar innan du serverar den. Gärna i 10 timmar.
  7. Sikta eventuellt över lite florsocker direkt innan du serverar kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MammaIrene 25 mars 2008

    Jättegod kaka, lite svår att få att hålla ihop, men smaken kan man inte klaga på.... jag glaserade den dessutom med vit glasyr o gjorde 1 marsipanros, 2 löv o 6 gula kycklingar o satte ovanpå, den blev en jättefin present till min mamma som fyllde år i dag! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.