Mumsiga chokladkakor med banan.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 190 grader.
- Skala bananen och lägg den i en liten skål. Mosa tillräckligt med banan med gaffeln att det räcker till 200 g. Lägg det åt sidan.
- Lägg mjölet, bakpulvret och saltet i en liten skål; rör om så att det blandas.
- Vispa smör, pärlsocker och farinsocker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills det blir lätt och luftigt och skrapa av skålens sidor en gång. Vispa i banan, ägg och vanilj och skrapa sidorna en gång. Lägg i mjölblandningen. Vispa på låg hastighet tills de är väl blandade och skrapa sidorna en gång.
- Rör i chips och valnötter med en sked. (Degen kommer att vara mjuk.)
- Droppa dryga teskedsmängder deg med mellanrum på 5 cm på bakplåtspapperklädda plåtar.
- Grädda i 9 till 11 minuter eller tills kanterna är gulbruna. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta kakorna med spade till gallret; låt dem svalna helt.
- Lagra dem lätt täckta i rumstemperatur. Dessa kakor bör inte frysas. Det blir ungefär 3 dussin kakor.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar