Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka chokladkakor med banansmak

 
  • Serverar: 36-40 portioner
Skriv ut

Mumsiga chokladkakor med banan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 190 grader.
  2. Skala bananen och lägg den i en liten skål. Mosa tillräckligt med banan med gaffeln att det räcker till 200 g. Lägg det åt sidan.
  3. Lägg mjölet, bakpulvret och saltet i en liten skål; rör om så att det blandas.
  4. Vispa smör, pärlsocker och farinsocker i en stor skål med elvisp på medelhastighet tills det blir lätt och luftigt och skrapa av skålens sidor en gång. Vispa i banan, ägg och vanilj och skrapa sidorna en gång. Lägg i mjölblandningen. Vispa på låg hastighet tills de är väl blandade och skrapa sidorna en gång.
  5. Rör i chips och valnötter med en sked. (Degen kommer att vara mjuk.)
  6. Droppa dryga teskedsmängder deg med mellanrum på 5 cm på bakplåtspapperklädda plåtar.
  7. Grädda i 9 till 11 minuter eller tills kanterna är gulbruna. Låt kakorna stå på kakplåtarna i 2 minuter. Förflytta kakorna med spade till gallret; låt dem svalna helt.
  8. Lagra dem lätt täckta i rumstemperatur. Dessa kakor bör inte frysas. Det blir ungefär 3 dussin kakor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.