Ungefär 20 bullar.
Man kan låta dem långtids jäsa över natten i kylskåp men då låter man bli att låta degen jäsa i en timme...
Förlåt för kvalitén på bilden...
Dom här är jättegoda om man vill bjuda på en lite nyttigare fika.
Instruktioner
- Blanda ihop socker och kardemumma i en bunke och låt jästen smälta i det.
Smält margarin och blanda i mjölken låt svalna tills det är ungefär 37°C.
- Blanda ihop havregryn och vatten och låt det stå tills havregrynen har blivit mjuka och vattnet har försvunnit.
- Blanda mjölken och margarinet i jästen, kom i ägget och rör noggrant och blanda i havregrynen.
- Blanda i mjölet tills degen lossnar ifrån bunken, men den ska vara lite "kladdig" men ändå lossna.
Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord.
- (Om man ska långtidsjäsa så formar man bullarna nu, ligger dom på en smord plåt och ligger en fuktig bakduk över och ställer i kylskåpet.)
- Om de ska bakas samma dag så låt degen stå och jäsa i bunken under en bakduk i en timme.
- Sätt ugnen på 180°C.
Knåda degen lite till och forma bullarna. Lägg dom på en smord plåt och pensla med ägg och strö eventuellt lite havregryn eller annat över.
Grädda dom i mitten av ugnen 10-15 min och låt dom sen svalna på ett galler.
- Servera med smör och sylt.
Publicerat den
19 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar