Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka kaffekarameller

 
Skriv ut

Gillar man kaffesmak, kan detta vara något. Ett recept som nog har några år på nacken, då jag hittat detta i mina föräldrars receptsamling. Och dom gick bort för över 20 år sedan.

Ingredienser

Instruktioner

Sockret får smälta i en tjockbottnad kastrull och grädden blandas i. Blandningen får småkoka i ungefär 15 minuter, varefter kaffe tillsätts under flitig omrörning. När kulprov erhålls hälls blandningen upp på en smord plåt. Ytan överdrages med lite smör - med hjälp av handen - så att den blir glansig, varpå karamellerna utskärs på vanligt vis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.