Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka kolarutor med nötchoklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Goda, mäktiga rutor med smak av nötter, kola och marabou

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Koka upp grädden/mjölken. Klicka i smöret och bryt i chokladen och låt allt smälta Vispa ihop ägg och farinsocker,socker och sirap. Hacka den vita/mörka chokladen, blanda ihop alla torra ingridienserna. Rör ihop allt, tillsätt ev. konjak Häll i en halvstor långpanna och grädda i 5 min, 175 grader
  2. Glasyren: Smält chokladen och smöret i grädden. Häll i socker och sirap. Låt det småkoka i 5 min. Tillsätt nötterna, rör till en jämn smet och häll på kakan. Grädda ytterligare 5 min
  3. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar. De är godast om man har dem i frysen, enligt min syster

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nikolina94 21 mars 2009

    på vilken temperatur ska man grädda kakan?

  • Okänd 21 mars 2009

    175 Grader!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.