- Serverar: 30 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Goda, mäktiga rutor med smak av nötter, kola och marabou
Instruktioner
- Kakan:
Koka upp grädden/mjölken.
Klicka i smöret och bryt i chokladen och låt allt smälta
Vispa ihop ägg och farinsocker,socker och sirap.
Hacka den vita/mörka chokladen, blanda ihop alla torra ingridienserna.
Rör ihop allt, tillsätt ev. konjak
Häll i en halvstor långpanna och grädda i 5 min, 175 grader
- Glasyren:
Smält chokladen och smöret i grädden.
Häll i socker och sirap. Låt det småkoka i 5 min.
Tillsätt nötterna, rör till en jämn smet och häll på kakan.
Grädda ytterligare 5 min
- Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.
De är godast om man har dem i frysen, enligt min syster
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
på vilken temperatur ska man grädda kakan?
175 Grader!