Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka småfranska

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En uppskattad fralla som passar både till middag och som frukost bröd. Mina barn äääälskar dom!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i degbunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet,salt,socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt på rumsvarm och dragfri plats ca 30 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord till den blir smidig och fast.
  3. Dela degen i 2 delar och rulla till släta längder. Dela varje längd i 12 bitar. Forma dem till runda bullar. Jäs bröden övertäckta ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 225-250 grader i 10-12 minuter.
  4. (Om man vill ha sesamfrö eller vallmofrö kan man innan gräddningen pensla bröden med kallt vatten och sedan strö på fröna).
  5. Låt bröden kallna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emmyida 28 oktober 2009

    Du har fått recepte från Kråkes kokbok:p hah, min lillasyster älskar dom där:D ( jag med ) xD :D Jag,syrran och mamma brukar göra dom där!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.