- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En uppskattad fralla som passar både till middag och som frukost bröd.
Mina barn äääälskar dom!
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i degbunke.
Rör ut den med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet,salt,socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
- Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs den övertäckt på rumsvarm och dragfri plats ca 30 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord till den blir smidig och fast.
- Dela degen i 2 delar och rulla till släta längder.
Dela varje längd i 12 bitar.
Forma dem till runda bullar.
Jäs bröden övertäckta ca 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen 225-250 grader i 10-12 minuter.
- (Om man vill ha sesamfrö eller vallmofrö kan man innan
gräddningen pensla bröden med kallt vatten och sedan strö på fröna).
- Låt bröden kallna under bakduk.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du har fått recepte från Kråkes kokbok:p hah, min lillasyster älskar dom där:D ( jag med ) xD :D Jag,syrran och mamma brukar göra dom där!