Bakade på mjölk får de ingen hård skorpa men blir lätta och luftiga.
Instruktioner
- Använd gärna en hushållsassistent.
- Lös upp jästen i mjölken, tillsätt smör, honung, solrosfrön och vetekli eller havregryn.
- Börja med den mindre mängden mjöl och tillsätt bakpulver och salt.
- Arbeta 6-7 minuter i maskin, gärna mer för hand. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig.
- Jäs i 30-40 minuter övertäckt med bakduk.
- Dela degen i två delar, knåda den lätt och rulla en längd som du skär i bitar. Jag gör stora och brukar få 15 stycken frallor.
- Trilla bitarna till runda och släta bullar på lätt mjölat underlag.
- Lägg på bakpappersklädd plåt och jäs i ytterligare 30-40 minuter. Pensla dem med kall mjölk.
- Grädda i mitten av ugnen i 250º i ca 10 minuter. De ska endast ha svag ljusbrun färg.
- Låt svalna under bakduk.
Publicerat den
17 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket goda och lättbakade bullar. Kommer att göra dem fler gånger...