Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka solrosfrallor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Bakade på mjölk får de ingen hård skorpa men blir lätta och luftiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd gärna en hushållsassistent.
  2. Lös upp jästen i mjölken, tillsätt smör, honung, solrosfrön och vetekli eller havregryn.
  3. Börja med den mindre mängden mjöl och tillsätt bakpulver och salt.
  4. Arbeta 6-7 minuter i maskin, gärna mer för hand. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig.
  5. Jäs i 30-40 minuter övertäckt med bakduk.
  6. Dela degen i två delar, knåda den lätt och rulla en längd som du skär i bitar. Jag gör stora och brukar få 15 stycken frallor.
  7. Trilla bitarna till runda och släta bullar på lätt mjölat underlag.
  8. Lägg på bakpappersklädd plåt och jäs i ytterligare 30-40 minuter. Pensla dem med kall mjölk.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 250º i ca 10 minuter. De ska endast ha svag ljusbrun färg.
  10. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • essim 28 juni 2009

    Mycket goda och lättbakade bullar. Kommer att göra dem fler gånger...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.