Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukkaka

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Världens godaste bröd och så enkelt att göra!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm margarin/smör och mjölk fingervarmt. Häll det sedan över jästen, havregrynen, salt, vetemjölet och sirapen. Blanda sedan ner rågsikten tills du känner att det blir en bra bulldeg. Spara gärna lite till utbakningen. Låt jäsa i ca 45 minuter.
  2. Dela degen i 20 delar. Kavla dom sen runda och efter det med en kruskavel på båda sidor. Baka ut 4 st först sen kan du börja grädda dom i en teflonpanna max 1 min per sida. Jag brukar ha plattan på 6-7.
  3. Lycka till! :)

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • ewax 4 oktober 2009

    Jättelätt att baka och jättegott♥ Jag tog lite grövre mjöl och det gick alldeles utmärkt! Tack för ett gott o bra recept!

  • mattjejen 14 oktober 2009

    Har bakat å provsmakat brödet ikväll, lättbakat å riktigt gott va det =) Havregrynen va slut så jag tog grahamsmjöl ist men nästa gång ska jag baka dom med havregryn. Å jag ska baka dom snart igen! Tack för ett bra recept =)

  • sikaal 25 oktober 2009

    Jättegott och lättbakat! En stark 5:a MVH Lena

  • Buspippi 27 oktober 2009

    Låter gott. Det blir perfekt till soppmiddagen nästa vecka när vi få små gäster. Tack för recptet ser fram emot att få prova det.

  • Buspippi 3 november 2009

    Passade perfekt till soppan. Tyvärr fick jag inte tag på någon kruskavel så vi använde en vanlig det gick bra det med.

  • zanette 30 augusti 2010

    Hej detta måste jag göra. Har letat och efterlyst ett tunnnbröd som är mjukt, har en tunnbrödshäll och en recept bok men mina blir hårda och smakar inte gott efter dom varit frysta, Tack mvh zanette

  • kilu 3 oktober 2011

    Detta bröd var verkligen enkelt att göra. Gick lika bra att grädda i gjutjärnspanna. Kalasgott. En klar 5:a av mig.

  • weelin 8 februari 2012

    Bakade dessa bröd nu på morgon och dem blev helt klart godkända! Dock hade jag varken mjölk eller rågsikt hemma, så tog vatten istället för mjölk och istället för rågsikt fick de bli extra vetemjöl! Gick bra det med!

  • orienten 20 oktober 2012

    Har just gjort dessa mjukkakor och dom blev jättegoda. Krossade lite flingsalt ovanpå före gräddning och det blev bra. Perfekt med ditt tips om värme på plattan och hur länge, det hjälper till när man är nybörjare. Tack för ett bra recept :-)

  • mejri 14 april 2017

    Tack för receptet på dessa mjukkakor! Dom blir verkligen supergoda. Bland de godaste mjukkakor jag har ätit faktiskt. Tack än en gång, hälsar Ulla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.