Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukkakor från moskosel

 
  • Serverar: 13 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mjuka kakor som jag har gjort lite sörmländska. Ett absolut måste är en kruskavel samt för enkelhetens skull en bakspade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll i lite mjölk i i matberedaren och smula ner jästen, låt den gå på lägsta hastigheten. Under tiden smält ner margarinet i en kastrull, häll sen ner resten av mjölken. Obs! när kastrullens innehåll är fingervarmt, häll det då i matberedaren, samt resten av ingredienserna förutom mjölet som ska komma sist.
  2. Ett tips: Stöt anis och fänkål i en mortel för mer smak.
  3. Bearbeta degen i ca 10 minuter tills den är en aning klibbig. Eventuellt lite mer mjöl.
  4. Jäs degen 1 timme, kavla ut lagom stora kakor ½ cm tjocka, avsluta med kruskaveln, var inte snål med mjölet vid utbakning. Lägg sedan kakorna för jäsning när allt är utbakat.
  5. Ha högsta ugnsvärme med en plåt i mitten. Grädda kakorna ljusbruna, låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.