- Serverar: 13 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mjuka kakor som jag har gjort lite sörmländska. Ett absolut måste är en kruskavel samt för enkelhetens skull en bakspade.
Instruktioner
- Häll i lite mjölk i i matberedaren och smula ner jästen, låt den gå på lägsta hastigheten. Under tiden smält ner margarinet i en kastrull, häll sen ner resten av mjölken. Obs! när kastrullens innehåll är fingervarmt, häll det då i matberedaren,
samt resten av ingredienserna förutom mjölet som ska komma sist.
- Ett tips: Stöt anis och fänkål i en mortel för mer smak.
- Bearbeta degen i ca 10 minuter tills den är en aning klibbig. Eventuellt lite mer mjöl.
- Jäs degen 1 timme, kavla ut lagom stora kakor ½ cm tjocka, avsluta med kruskaveln, var inte snål med mjölet vid utbakning. Lägg sedan kakorna för jäsning när allt är utbakat.
- Ha högsta ugnsvärme med en plåt i mitten.
Grädda kakorna ljusbruna, låt dem svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
11 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar