Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuksega fikonsnitt

 
Skriv ut

De här kakorna tar man gärna flera av, de bara smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker, vaniljsocker och sirap.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver väl i en skål. Rör ner fikonen i mjölblandningen.
  3. Blanda mjölbladningen och smör och sockersmeten på bakbord.
  4. Dela degen i fyra bitar, forma bitarna till smala längder, lika långa som plåten.
  5. Lägg längderna på bakpapper på två plåtar. Platta ut dem lite lätt,
  6. Grädda 10-15 minuter 175 g
  7. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommer ut från ugnen.
  8. Låt dem kallna på plåtarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.