Testa popcorn i kakan! Perfekt för nötallergiker och alla andra. Använd mikropopcorn eller poppa i kasrull.
Instruktioner
- Klä en form, ca 18x20 cm med bakplåtspapper.
- Mät upp kondenserad mjölk och smör i en vid, tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter tills krämen börjar tjockna, bli gyllenbrun och släppa kastrullens botten.
- Rör hela tiden noggrant, men skulle smeten trots allt bli lite bränd är det ingen fara.
Dra kastrullen från plattan när kolan är klar.
- Salta popcornen och blanda ner dem. Tryck ut smeten i formen i ett jämnt lager, använd fuktade händer, eller en stekspade om det känns för varmt.
Ställ i kylen att stelna 1-2 timmar.
skär kakan i avlånga bitar.
- Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och ringla över kakorna med en gaffel.
Låt stelna i kylen en stund.
Förvara kallt.
Publicerat den
14 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar