Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukt tunnbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme 37 º,. Häll över jästen och rör så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt sirap, salt och riv ner den kokta potatisen. Blanda ner det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 º. Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig.
  3. Rulla till en längd och dela den i ca 16 bitar. Kavla ut bitarna till runda bröd ca 17 cm. Avsluta med att kavla med kruskavel. Bröden skall inte kavlas alltför tunna, då blir bröden hårda och kan inte vikas.
  4. Lägg bröden på plåt (inget bakplåtspapper behövs), nagga med en gaffel och grädda direkt i ugnen 5-7 minuter. Bröden skall fortfarande vara ljusa och bara få lite färg.
  5. Låt svalna inlindade i bakduk så att bröden bevarar sin mjukhet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mamago 24 februari 2008

    När du kavlar ut tunnbröden, använd då kornmjöl. Blir spm att kavla degen på "kullager"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.