Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme 37 º,. Häll över jästen och rör så att jästen löser sig.
Tillsätt sirap, salt och riv ner den kokta potatisen. Blanda ner det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 º. Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig.
Rulla till en längd och dela den i ca 16 bitar. Kavla ut bitarna till runda bröd ca 17 cm. Avsluta med att kavla med kruskavel. Bröden skall inte kavlas alltför tunna, då blir bröden hårda och kan inte vikas.
Lägg bröden på plåt (inget bakplåtspapper behövs), nagga med en gaffel och grädda direkt i ugnen 5-7 minuter. Bröden skall fortfarande vara ljusa och bara få lite färg.
Låt svalna inlindade i bakduk så att bröden bevarar sin mjukhet.
När du kavlar ut tunnbröden, använd då kornmjöl. Blir spm att kavla degen på "kullager"