Väldigt enkel och god älggryta med en smak som även barn tycker om. Älg har ju en tendens att bli lite vuxen i smaken.
Instruktioner
- 1. Tina och skär älgköttet i mindre tärningar. Koka tillsammans med 5-6 enbär tills köttet är klart.
- 2. Blanda under tiden ihop: Creme Fraichen, fonden, senapen och kryddorna (inga enbär). Låt stå i en skål i kylen en stund tills köttet är klart.
- 3. Häll av vattnet från köttet och plocka bort enbären. Lägg sedan tillbaka köttet i grytan och tillsätt såsen, minimorötterna och champinjonerna. Låt puttra ett par minuter så allt blir varmt.
- KLART!
- Servera tillsammans med ris eller potatis, ärtor och röd- eller svartvinbärsgele.
- (Såsen är för övrigt god som dipp.)
Publicerat den
24 juni 2007
Liknande recept
Skriv kommentar