Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mli's älggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt enkel och god älggryta med en smak som även barn tycker om. Älg har ju en tendens att bli lite vuxen i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Tina och skär älgköttet i mindre tärningar. Koka tillsammans med 5-6 enbär tills köttet är klart.
  2. 2. Blanda under tiden ihop: Creme Fraichen, fonden, senapen och kryddorna (inga enbär). Låt stå i en skål i kylen en stund tills köttet är klart.
  3. 3. Häll av vattnet från köttet och plocka bort enbären. Lägg sedan tillbaka köttet i grytan och tillsätt såsen, minimorötterna och champinjonerna. Låt puttra ett par minuter så allt blir varmt.
  4. KLART!
  5. Servera tillsammans med ris eller potatis, ärtor och röd- eller svartvinbärsgele.
  6. (Såsen är för övrigt god som dipp.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.