Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moas filègratäng.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Så gott så och kanon att göra hela rätten i en form.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva champinjoner i tunna skivor och fördela dem på botten av formen. Pressa vitlök över svampen och fördela parmesanost och dragon över. Skala potatis och palsternacka. Skiva tomater, potatis och palsternacka i tunna skivor. Varva tomatskivor, potatis och palsternacka i formen och krydda med salt och svartpeppar. Häll på vitt vin och grädde. Ställ in i ugnen ca 40 minuter. Putsa under tiden filèn från senor och hinnor och bryn i en stekpanna tills köttet får fin färg. Krydda med salt och peppar och efterstek i ugnen 12-15 minuter. Blanda crème fraiche med riven västerbottenost och senap. Skiva filèn i 2 cm tjocka skivor. Ta ut gratängen och placera skivorna överst. Bred ut blandningen över köttet och gratinera ytterligare 15 minuter. Servera gärna en enkel tomatsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.