Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form.
Skiva champinjoner i tunna skivor och fördela dem på botten av formen. Pressa vitlök över svampen och fördela parmesanost och dragon över.
Skala potatis och palsternacka. Skiva tomater, potatis och palsternacka i tunna skivor.
Varva tomatskivor, potatis och palsternacka i formen och krydda med salt och svartpeppar.
Häll på vitt vin och grädde. Ställ in i ugnen ca 40 minuter.
Putsa under tiden filèn från senor och hinnor och bryn i en stekpanna tills köttet får fin färg. Krydda med salt och peppar och efterstek i ugnen 12-15 minuter.
Blanda crème fraiche med riven västerbottenost och senap.
Skiva filèn i 2 cm tjocka skivor. Ta ut gratängen och placera skivorna överst. Bred ut blandningen över köttet och gratinera ytterligare 15 minuter.
Servera gärna en enkel tomatsallad till.