- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En underbar och lite småstark wok som jag hittade på en tråkig höstdag.
Instruktioner
- Strimla köttet och bryn det i en wokpanna tillsammans med lite olivolja.
Lägg därefter i de halvtinade/tinade wokgrönsakerna, strimlade löken och vitlöken och sänk då värmen på plattan en aning. Låt grönsakerna mjukas upp och bli varma tillsammans med köttet innan du kryddar. Använd kryddorna efter eget smak och tycke (observera att ingefära & paprikapulver gör maten starkare).
När allt detta blandats häller du på woksauce, soya och sweet chili sauce.
Blanda och sänk värmen ytterligare. Låt sjuda på låg värme och häll sedan på matlagningsgrädde. Blanda ihop och servera med nudlar eller ris.
- Tips: För ytterligare sötma i rätten tillsätt en msk honung.
Publicerat den
2 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar