Vill man ha en choklad rulltårta,
byt ut lite utav mjölet mot kakao.
Annat alternativ är vispad grädde med bär
som fyllning.
Instruktioner
- Vipsa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Rör ner det i smeten.
Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt och
grädda 5 minuter i 250 grader.
Svep upp kakan på sockrat bakplåtspapper.
Låt svalna.
- Smörkräm:
Blanda äggvita, strösocker och vaniljsocker i en ren bunke.
Rör till sockret har löst upp sig.
Vispa till maräng över ett vattenbad
(i bunke över kokande vatten).
Tag av bunken från värmen och vispa med
elvisp tills marängen blivit kall.
Klicka ner rumstempurerat mjukt smör,
lite i taget och vispa krämen luftig.
Rör ner neskaffepulvret
Bred smörkräm på rulltårtan och rulla ihop.
Låt stelna i kylen.
Publicerat den
13 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar