Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mocca rulltårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vill man ha en choklad rulltårta, byt ut lite utav mjölet mot kakao. Annat alternativ är vispad grädde med bär som fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vipsa ägg och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt och grädda 5 minuter i 250 grader. Svep upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
  2. Smörkräm: Blanda äggvita, strösocker och vaniljsocker i en ren bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten). Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit kall. Klicka ner rumstempurerat mjukt smör, lite i taget och vispa krämen luftig. Rör ner neskaffepulvret Bred smörkräm på rulltårtan och rulla ihop. Låt stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.