Gör gärna denna ljuvliga pannacotta dagen före – sedan är det bara att fixa -kardemummasocker och rostade -pumpafrön vid servering.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i kallt -vatten ca 5 min.
- Koka upp grädde, mjölk, socker, kaffe och -vaniljsocker. Rör om och ta -kastrullen från värmen.
- Ta upp gelatinbladet ur vattnet, smält det i gräddblandningen och rör om. Låt stå en liten stund (ta bort ev skinn med tesked).
- Häll upp i vattensköljda formar eller glas (ca 1 dl). Låt dem stå minst 4 timmar i kylen, gärna över natten.
- Topping: Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnorna gyllene på hög värme under omrörning ca 1 min.
- Mortla kardemumma, socker och kaffe till ett grovt pulver. Strö pumpakärnor och kardemummasocker över pannacottan strax före servering.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar