Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moccarutor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jag har dubblerat glasyren eftersom jag tycker det blir godast, så ingredienserna till glasyren kan gott halveras om man vill minska på onyttigheterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och strösocker poröst, tillsätt ägg.
  2. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke och tillsätt sedan mjölken och mjölblandningen växelvis i den porösa äggsmeten.
  3. Häll alltsammans i en smord långpanna och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25-30 min. Låt svalna!
  4. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet. Bre detta över den svalnade kakan och strö över kokos.
  5. Skär sedan i lagom stora rutor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • AnnaLenaN 15 oktober 2010

    Gjorde dessa häromdan och tyckte att de blev kompakta, ska de vara det eller har jag gjort något fel? Kan tala om att jag använde mjölkfritt margarin och vatten.

  • AnnaLenaN 15 oktober 2010

    Kanske ska tillägga att det var inget fel på smaken. Glasyren skulle jag kunna tänka mig att ha lite havregryn i och göra chokladbollar av mmm så god den var.

  • sokkerkakan 20 oktober 2010

    Hmm..kanske beror på det mjölkfria margarinet? Jag tycker inte de brukar kännas s kompakta..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.