Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moccatårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 4 timmar 40 minuter
Skriv ut

En ljuvligt god moccatårta som passar som avslutning på en buffé. Hyvlad choklad som garnering gör den extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de malda hasselnötterna med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nöt- och sockerblandningen.
  2. Täck botten med bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, i 200º, ca 20 min.
  4. Lossna nötkakan och låt den kallna. Diska formen och lägg tillbaka nötkakan i den.
  5. Vispa äggulorna och florsockret pösigt till krämen. Häll över smeten i en kastrull.
  6. Tillsätt kaffet och sjud till en kräm under ständig omrörning. Krämen får inte koka.
  7. Låt den kallna, vispa grädden hårt och blanda den med krämen.
  8. Bred krämen ovanpå kakan, täck över med plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.
  9. Ta fram tårtan, lossa och lägg den på serveringsfat.
  10. Låt stå ca 15 min före servering och garnera med hyvlad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.