Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mocha Cherry Crackles

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Amerikanskt recept översatt till svenska. I original receptet ska man blanda i marachino körsbär, jag har försvenskat receptet med att använda röda cocktailbär och smaksatt degen med lite marachino essens. Färska eller frysta syrliga körsbär går också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 150 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör i vaniljsockret och därefter snabbkaffepulvret. Rör om så att allt blir väl blandat. Arbeta in mjöl och salt så att du får en smidig deg. Smaksätt degen med marachino essens. Vänd till sist ner de hackade cocktailbären (resp. körsbär) och pekannötterna.
  3. Forma valnötsstora bollar och rulla dem i florsocker. Placera bollarna på bakpappersklädda plåtar och grädda kakorna i cirka 20 minuter eller tills ovansidan av kakorna krakelerar.
  4. Flytta över kakorna till en bakrist för att avsvalna helt.
  5. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.