Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mocka cheesecake rutor

 
Skriv ut

Mocka cheesecake rutor består utav choklad botten (som är lite knaprig i konsistensen) och sedan en kaffe cheesecake fyllning toppat med siktad kakao

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Täck en rektangulär form (jag använde en 30x20cm), i annat fall funkar en rund 24 cm, med foliepapper eller bakplåtspapper. Smörj rikligt (med smör), lägg åt sidan.
  2. Blanda alla ingredienserna utan smöret i en skål. Dela smöret i små kuber och ha i det i skålen, blanda med dina fingertoppar tills smöret blandats i väl. Tryck ut det i formen och grädda i 15 min. Gör fyllningen under tiden.
  3. Fyllning: Vispa philadelphia och kondenserad mjölk slät (inga klumpar tillåtna!). Tillsätt kaffet, vispa, och sedan äggen, vispa endast tills det blandats väl. Häll fyllningen över i formen (inte bara i mitten utan häll jämn överallt). Grädda i ytterligare 20 min, tills fyllningen blivit fast. Låt svalna. Ställ sedan i kylen tills att den inte dallrar när du skakar formen försiktigt. Sikta över kakao, skär i bitar och servera med en stor klick vaniljglass ovan på (hoppa ej över glassen!).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.