Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mocka och chokladtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

För dig som har diabetes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen porösa, gärna med elvisp. Rör i sötningsmedel och vatten.
  2. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten och rör den jämn. Häll smeten i en långpanna. Grädda den i 250 grader mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med sötningsmedel på. Dra bort bakplåtspappret och låt kakan svalna.
  4. Smaksätt kesellan med sötningsmedel och snabbkaffepulver. Bred krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
  5. Vispa grädden fast. Fyll i grädden i en spritspåse med krusig tyl. Spritsa ca tio små rosor på rulltårtan och garnera med choklad kaffebönorna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matsmurfen 31 juli 2011

    Vad är det i detta recept som är bra för diabetiker? Det står ju överst att det är för "dig som är diabetiker". Receptet är ju fullt av stärkelse, d.v.s sockerkedjor, som är allt annat än bra för sockersjuka. // Matsmurfen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.