Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockabakelser

 
Skriv ut

Det här receptet kommer från Sju sorters kakor. Enligt det ska det vara två maränger i varje bakelse, men jag brukar ta tre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Markera på bakplåtspapper 40 cirklar med 5 cm diameter. Smörj papperet och lägg det på en plåt.
  2. Blanda vitor och socker i en stor bunke. Ställ den i en kastrull med kokande vatten (se till att bunken sluter tätt mot kastrullkanten) och vispa tills marängsmeten blir tjock och fast.
  3. Lägg smeten i en strut av dubbelt bakplåtspapper. Klipp av nedtill så att hålet blir lillfingertjockt. Börja spritsa i mitten på varje cirkel och spritsa i spiral med litet mellanrum så att cirkeln blir fylld.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter eller tills marängen är torr. Låt kakorna svalna på galler.
  5. Brygg kaffet till mockakrämen. Rör sockret poröst med siktat florsocker. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Rör i det avsvalnade kaffet.
  6. Lägg ihop marängerna 2 och 2 med kräm emellan. Bred ett lager runtom kanten. Rulla eller vänd kakorna i mandelspån. Spritsa resten av krämen ovanpå bakelsen. Använd gärna en spritstratt i stjärnform. Sätt ett cocktailbär i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.