Instruktioner
Botten: Skär smöret i tärningar och blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en gryning massa (gärna i matberedaren).
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en springform (avtagbara kanter) ca. 24 cm i diameter. Låt vila 30 minuter i kylen.
Fyllning: Vispa ihop ägg och färskost. Rör i socker, créme fraiche, vetemjöl, vaniljsocker, socker och siktad kakao. Rör i kaffet.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i ca. 30-35 minuter.
Låt kallna och skär sedan i bitar.
Garnering: Strö över råsockret. Bränn av kakan med hjälp av en liten brännare som finns att köpa i affärer med husgeråd.
Eller ställ kakan hög upp i en het ugn så att råsockret karamelliserar sej och blir knäckig.
Garnera med chokladkaffebönor.
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli