Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockaglasstårta med bär och chokladsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Här serverar du läcker glasstårta med smak av kaffe tillsammans med säsongens bär...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och blanda dem med nötter och rörsocker i en skål. Smält matfettet och blanda ner i skålen. Tryck ut kexmassan i botten och på kanterna i en form. Ställ i kylskåp.
  2. Vispa grädde och vaniljsocker till fast skum i en skål.
  3. Vispa ägg och florsocker lätt och luftigt i en annan skål. Tillsätt espressopulvret och sirapen och vispa tills det löst sig. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll smeten i formen. Frys pajen i minst tre timmar.
  4. Smält matfettet till såsen i en kastrull och tillsätt kakaon. Blanda i övriga ingredienser och koka upp. Servera tårtan med chokladsåsen och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.