Denna lilla läckra bakelse består av choklad- och kaffemousse som vilar på en tunn kakbotten. Fyllningen i mitten av bakelsen har en lätt syrlig smak av mango.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Gör en liten form av aluminiumfolie, ca 15x30 cm. Ställ formen på en bakplåt.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet. Bred ut smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat smörgåspapper. Låt den kallna under bakduk.
- Gör mockamoussen: Bryt sönder chokladen. Lägg bitarna i en skål. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
- Rör ner kaffe i chokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna, en i taget. Smaka av med konjak.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda ner skummet i moussen. Fördela sedan moussen i 6 små portionsskålar eller kaffekoppar med rundad botten.
- Gör fyllningen. Skala och kärna ur mangon. Mixa fruktköttet till en puré. Lägg lite puré mitt i varje mousseskål.
- Ta ut 6 cirklar ur bottnarna med samma diameter som skålarna eller kopparna. Lägg en botten i varje skål. Låt bakverken stelna i kylen ca 1 timma.
- Lossa kupolen med en s.k. lilleman doppad i hett vatten. Stjälp upp bakverken på ett fat. Pudra över och täck varje kupol med kakao. Garnera ev med silverkulor.
Publicerat den
5 mars 2008
Skriv kommentar