Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockakupoler

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna lilla läckra bakelse består av choklad- och kaffemousse som vilar på en tunn kakbotten. Fyllningen i mitten av bakelsen har en lätt syrlig smak av mango.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Gör en liten form av aluminiumfolie, ca 15x30 cm. Ställ formen på en bakplåt.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet. Bred ut smeten i formen.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat smörgåspapper. Låt den kallna under bakduk.
  4. Gör mockamoussen: Bryt sönder chokladen. Lägg bitarna i en skål. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
  5. Rör ner kaffe i chokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna, en i taget. Smaka av med konjak.
  6. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda ner skummet i moussen. Fördela sedan moussen i 6 små portionsskålar eller kaffekoppar med rundad botten.
  7. Gör fyllningen. Skala och kärna ur mangon. Mixa fruktköttet till en puré. Lägg lite puré mitt i varje mousseskål.
  8. Ta ut 6 cirklar ur bottnarna med samma diameter som skålarna eller kopparna. Lägg en botten i varje skål. Låt bakverken stelna i kylen ca 1 timma.
  9. Lossa kupolen med en s.k. lilleman doppad i hett vatten. Stjälp upp bakverken på ett fat. Pudra över och täck varje kupol med kakao. Garnera ev med silverkulor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.