- Serverar: 10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
I denna mocka är det kardemumma, det är den som gör att det får den karaktäristiska smaken av mocka. Mycket god och den kan göras LCHF-vänlig.
Instruktioner
- Koka upp vatten, socker och pulverkaffe. Koka ner det till 1 dl.
Sila det genom kaffefilter så den blir helt slät.
Lägg gelantinet i blöt enligt anvisning på paketet. Vispa ägg och äggula. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Ta upp gelantinet och låt det smälta i den varma kaffeblandningen. Rör sedan ner kaffeblandningen i äggvispet. Blanda i den smälta chokladen i ägg-kaffeblandningen. Vispa grädden och blanda den med också. Fördela moussen i små glas eller i en stor skål. Ställ kallt i minst 1 timme.
- Servera moussen kyld med lättvispad grädde.
Publicerat den
21 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar