Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockamousse med nötmaräng och karamellsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En otroligt god efterrätt som har allt. Gjorde denna i helgen och det kommer att bli fler gånger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i vatten. Smält chokladen sakta i vattenbad. Blanda råsocker, kaffelikör och kaffepulver i en kastrull och smält ner. Vispa äggulorna och tillsätt sockerblandningen. Vispa grädden relativt lös. Tillsätt gelatinbladet till ägguleblandingen så det smälter. Vänd ner äggblandningen i chokladsmeten tillsammans med grädden. Häll i portionsformar och ställ i kyl.
  2. Nötmaräng: Vispa äggvitan styv, vänd i sockret och sedan nötterna. Spritsa eller klicka ut på smörpapper, sätt ugnen på 100 grader. Sätt in marängerna och sänk samtidigt temperaturen till 75 grader. Låt marängerna stå i ugnen tills de lossnar från papperet.
  3. Karamellsås: Smält sockret i en kastrull tills det får gyllenbrun färg, tillsätt vattnet och juicen, låt svalna.
  4. Skär ut filéer från apelsinen.
  5. Servera moussen med maränger, karamellsås och apelsinfiléer ovanpå moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.