En otroligt god efterrätt som har allt.
Gjorde denna i helgen och det kommer att bli fler gånger!
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i vatten. Smält chokladen sakta i vattenbad. Blanda råsocker, kaffelikör och kaffepulver i en kastrull och smält ner.
Vispa äggulorna och tillsätt sockerblandningen. Vispa grädden relativt lös. Tillsätt gelatinbladet till ägguleblandingen så det smälter.
Vänd ner äggblandningen i chokladsmeten tillsammans med grädden.
Häll i portionsformar och ställ i kyl.
- Nötmaräng:
Vispa äggvitan styv, vänd i sockret och sedan nötterna. Spritsa eller klicka ut på smörpapper, sätt ugnen på 100 grader.
Sätt in marängerna och sänk samtidigt temperaturen till 75 grader. Låt marängerna stå i ugnen tills de lossnar från papperet.
- Karamellsås:
Smält sockret i en kastrull tills det får gyllenbrun färg, tillsätt vattnet och juicen, låt svalna.
- Skär ut filéer från apelsinen.
- Servera moussen med maränger, karamellsås och apelsinfiléer ovanpå moussen.
Publicerat den
23 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar