Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockaparfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker och ganska lättgjord dessert är den här parfaiten, med smak av kaffe. Smeten ska vispas i vattenbad, det vill säga i en bunke som placeras i en kastrull med sjudande vatten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggulor och socker i en rostfri bunke och vispa smeten tjock i vattenbad. Ta bunken ur vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten svalnat.
  2. Smält även blockchokladen i vattenbad. Rör ut snabbkaffet i 2 msk hett vatten och rör ner det och chokladen i äggsmeten. Rör kraftigt och snabbt tills allt blivit fullständigt blandat.
  3. Vispa grädden riktigt tjock och rör sedan ner den i chokladsmeten. Häll över alltsammans i en kakform och låt stå i frysen i 2–3 timmar tills parfaiten stelnat.
  4. Tips! Du som har glassmaskin kan köra smeten i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.