Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Snabblagad saftig kaka som görs i liten långpanna. Min mamma bakade den ofta när jag var liten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kakaon. Blanda ner mjölken och sist smöret.
  4. Fyll smeten i en smord och bröad liten långpanna och grädda i ca 20-30 minuter. Sikta samman florsocker, kakao och vaniljsockret och tillsätt så mycket kaffe att det blir en smidig massa. Rör sist ner smöret.
  5. Bred på glasyren medan kakan ännu är varm och strö på kokosflingor.
  6. Skär den i bitar. Kakan är mycket god och hållbar. Lycka till! Hoppas att det smakar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lena 25 mars 2009

    Hej Ros! Idag har jag bakat din kanon goda mockarotor. Den blev bara så himla god(smakar verkligen mocka av den) Tusen tack för ett kanon recept detta kommer jag göra flera gånger. Den är värd en femma synd att man inte kan ge högre poäng. Kram Lena

  • IdaKonig 5 oktober 2014

    Jättegod mjuk kaka som uppskattas av många!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.