Jag älskar mocka i kakor! Detta receptet tänker jag absolut prova på jobb!
Instruktioner
- Smält smör och choklad i en liten värmetålig skål placerad över en kastrull med sakta sjudande vatten. Rör till en slät blandning. Ta bort skålen från värmen och låt svalna.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vänd ner chokladblandning och kaffe och rör om noga. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Vänd ner valnötterna. Smöra en fyrkantig bakform, 20 x 20 cm, och klä botten med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i 180° varm ugn i 20-25 minuter eller tills den har stelnat. Låt kakan kallna i formen.
- Smält chokladen till glasyren. Rör ner crèmefraiche till en slät kräm. Bred den över kakan i ett oregelbundet mönster med en palettkniv eller slickepott. Ställ kallt så att glasyren
stelnar. Skär kakan kakan i 9 stora eller 16 små rutor och servera.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar