Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockatårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En tårta som verkligen ser inbjudande ut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa socker och ägg poröst. Smält margarin och choklad. Häll ned de torra ingredienserna och sist smör-chokladblandningen.
  2. Smöra och bröa en form.
  3. Grädda på 175 grader i ca 40 min. Låt svalna i formen en stund innan du stjälper upp dem på ett galler.
  4. Fyllning: Vispa grädden lagom tjock. Smält kaffepulvret i hett vatten och rör ned florsockret. Blanda i det försiktigt i grädden.
  5. Meck och dekoration Smält blockchoklad och doppa physalisar till hälften, spritsa sedan ut chokladen i ett rutmönster på ett bakplåtspapper.
  6. Mecka ihop tårtan med ett tjockt lager kaffekräm mellan bottnarna och bred resten av krämen ovanpå och på sidan av tårtan. Tryck fast mandelspån på sidorna och om du strör lite glitter på chokladnätet innan du lägger det på tårtan. Placera sedan ut physalisarna på nåt trevligt sätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.