Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°.
- Rita 3 cirklar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smöra och mjöla cirklarna och lägg på plåtar.
- Vispa vitor och strösocker i en skål över sjudande vatten tills det är en fast smet.
Se till att inget vatten tränger in i smeten.
Bred ut smeten i cirklarna.
- Grädda i ca 60 minuter eller tills bottnarna är torra.
Tag loss bottnarna från papperet och låt dem kallna.
- Mockakrämen:
Vispa smör och florsocker luftigt med elvisp.
Tillsätt gulorna en i taget och därefter vaniljsocker, kaffe och sirap.
- Lägg samman bottnarna med kräm emellan.
Bred eller spritsa kräm runt tårtan.
Garnera med flagad choklad samt mandelspån.
Förvara tårtan kallt.
Publicerat den
20 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar