Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockatårta

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Rita 3 cirklar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smöra och mjöla cirklarna och lägg på plåtar.
  3. Vispa vitor och strösocker i en skål över sjudande vatten tills det är en fast smet. Se till att inget vatten tränger in i smeten. Bred ut smeten i cirklarna.
  4. Grädda i ca 60 minuter eller tills bottnarna är torra. Tag loss bottnarna från papperet och låt dem kallna.
  5. Mockakrämen: Vispa smör och florsocker luftigt med elvisp. Tillsätt gulorna en i taget och därefter vaniljsocker, kaffe och sirap.
  6. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred eller spritsa kräm runt tårtan. Garnera med flagad choklad samt mandelspån. Förvara tårtan kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.