Den här mockatårtan kan göras helt klar i förväg och blir inte sämre av att frysas, men då utan bär.
Instruktioner
- Ugn: 125°
- Rita 3 runda ringar, ca 24 cm i diameter, på ett bakpapper. Smörj och mjöla ringarna. Vispa äggvitor och socker över sjudande vatten. Inget vatten får tränga in i smeten! Vispa tills smeten är tjock och fast. Bred ut den i rundlarna.
- Grädda bottnarna ca 60 minuter eller tills de är torra. Lossa dem från pappret och låt dem kallna.
- Lös upp kaffet i vattnet och låt det kallna. Rör smöret poröst med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna en i taget och droppa till sist i kaffet.
- Lägg samman bottnarna med krämen emellan. Bred kräm runt hela tårtan. Garnera med flagad mandel ovanpå och runt kanten. Är det jordgubbstid, garnera med jordgubbar. Låt tårtan stå kallt.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar