Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockatårta

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Den här mockatårtan kan göras helt klar i förväg och blir inte sämre av att frysas, men då utan bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 125°
  2. Rita 3 runda ringar, ca 24 cm i diameter, på ett bakpapper. Smörj och mjöla ringarna. Vispa äggvitor och socker över sjudande vatten. Inget vatten får tränga in i smeten! Vispa tills smeten är tjock och fast. Bred ut den i rundlarna.
  3. Grädda bottnarna ca 60 minuter eller tills de är torra. Lossa dem från pappret och låt dem kallna.
  4. Lös upp kaffet i vattnet och låt det kallna. Rör smöret poröst med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt äggulorna en i taget och droppa till sist i kaffet.
  5. Lägg samman bottnarna med krämen emellan. Bred kräm runt hela tårtan. Garnera med flagad mandel ovanpå och runt kanten. Är det jordgubbstid, garnera med jordgubbar. Låt tårtan stå kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.