Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockatårta med hallon

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna läckra tårta har tunna marängbottnar med en god kaffesmakande kräm mellan. Tårtan toppas sedan med ett lyxigt lager av hallon och gelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 150 grader. Rita tre rundlar, ca 23 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smörj rundlarna med lite matfett.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör sedan ner florsockret. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem kallna.
  3. Gör fyllningen. Blanda äggulor, vispgrädde och socker i en kastrull. Sjud krämen på svag värme, under vispning, tills den tjocknar. Krämen får inte koka för då skär den sig.
  4. Ta kastrullen från värmen. Vispa sedan ner matfettet klickvis.
  5. Stöt kaffepulvret till ett finare pulver och rör sedan ner det i krämen. Låt krämen kallna.
  6. Gör gelén: Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 10 minuter. Blanda socker, vatten och vin i en skål. Rör tills sockret har löst sig.
  7. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull eller i mikron. Häll gelatinlösningen i en fin stråle ner i sockerlösningen. Låt gelén halvstelna ca 20 minuter.
  8. Lägg ihop bottnarna med mockafyllning mellan. Lägg tårtan på ett fat. Täck tårtan med hallon. Skeda den haslvstelnade gelén över bären. Låt tårtan stå kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.