Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockatårta med konjak

 
Skriv ut

Med den här tårtan gör du succé i den vuxna kretsen. Ingen ugn behövs eftersom bottnarna är färdigköpta. Tårtan kan stå klar i frysen i god tid före kalaset. Sedan är det bara att lägga på chokladbönorna och göra chokladgallret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg alla gelatinblad 5 min.
  2. Blanda 2 msk kaffepulver med 1 dl vatten i en liten kastrull. Ta upp 2 gelatinblad och smält dem på svag värme i kaffet. Ta från värmen och häll i spriten.
  3. Lägg i en av tårtbottnarna i formen. Skeda över hälften av kaffet.
  4. Mockamousse: Vispa socker, äggulor, vaniljsocker och finstött kaffepulver till en fluffig smet. Vispa tills det mesta av kaffepulvret löst sig.
  5. Ta upp och smält 4 gelatinblad på svag värme.
  6. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll lite av mockagrädden i gelatinet och vänd sedan ner detta i resten av mockagrädden.
  7. Lägg 1/3 av mockagrädden på tårtbottnen sedan marängbottnen och ytterligare ett lager mockagrädde. Därefter nästa tårtbotten som fuktats med den andra hälften av kaffet och till sist ett lager mockagrädde. Ställ i frysen. Ta fram tårtan 3-4 timmar före serveringen om den ska tinas i kylen eller drygt 1 timme i rumstemperatur.
  8. Garnera den frysta tårtan direkt då fäster chokladen bäst.
  9. Garnering: Smält blockchokladen och häll i en spritspåse eller gör en strut av bakplåtspapper. Klipp till remsor av overheadfilm eller bakplåtspapper som är några centimeter bredare än tårtans höjd. Tejpa ihop den och klipp remsan lika lång som tårtan är runt om. Lägg papperet plant och klipp ett litet hål i struten och spritsa lite diagonalt, först åt ena hållet och sedan åt andra. Lyft upp papperet och tryck fast det runt tårtan.
  10. Ställ i kyl eller frys tills det är riktigt stelt, lossa då papperet försiktigt. Garnera med chokladbönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.